Деца от Девня  изработиха уникални коледни украшения

С коледни базари и тържества по случай Рождество Христово малчуганите от девненските детски градини „Незабравка“, „Детелина“ и „Здравец“ изразиха своето възторжено очакване на Белобрадия старец и Новата 2017-а година. Това съобщиха от пресцентъра на Община Девня.

Мъниците от детска градина „Незабравка“ изненадаха приятно представители на общинската администрация, начело със заместник-кмета Донка Йорданова, които присъстваха на тържественото откриване на коледния базар във фоайето на забавачницата.

С подръчни материали децата и техните учители са изработили красиви и уникални празнични предмети – снежни човеци, свещници, декоративни коледни елхички, рисувани икони върху дърво и много други. Всеки, който иска да обогати интериора си с оригинална празнична украса, може да се отбие до една от трите градини и да закупи артикули на символични цени. Средствата от продажбата на празничните произведения се изразходват целево за нуждите на детските заведения.

На откриването на коледния базар в детска градина „Незабравка“ малчуганите изнесоха богата празнична програма, а заместник-кметът Донка Йорданова поздрави тях, учителите и възпитателите им за впечатляващите красоти, които са изработили с много любов и усърдие, и им пожела да бъдат все така послушни и добри. На свой ред децата изразиха надежда, че Дядо Коледа да остави под елхите точно тези подаръци, които са поискали в своите писма до Белобрадия старец.

Самият той ще долети от Лапландия още на 9 декември, петък, когато в Девня ще грейне градската елха. Събитието е насрочено за 18 часа на ул. „Просвета“ в кв. „Девня-2“, където ще бъде открит и коледен базар. Община Девня е организирала богата празнична програма, която ще бъде съпътствана от атрактивни илюминации във вечерното небе.