Деца от Центровете за настаняване от семеен тип са комплексен победител в 32-ри държавен шампионат за деца и младежи в риск под надслов „Спортът – достъпен за всички деца”

Велико Търново. На 11 ноември в Комплекс „Спортна София 2000”-София се проведе 32-ри държавен шампионат за деца и младежи в риск под надслов „Спортът – достъпен за всички деца”. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Шампионатът е организиран от Българската спортна федерация за деца и младежи в риск със съдействието на „София – европейска столица на спорта”.
Община Велико Търново се представи с отбор от 6 деца от Център за настаняване от семеен тип ІІ за деца без увреждания, ул. „Иларион Драгостинов” № 3 А, вх. Б и Център за настаняване от семеен тип ІІІ за деца без увреждания, ул. „Колоня товар” № 14 с ръководители Николай Панев, възпитател и  Марика Костадинова, специалист „Социални дейности”. За отличното си представяне призьорите в държавното първенство бяха наградени лично от световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова и едно от златните български момичета, гимнастичката Ренета Камберова. Децата от ЦНСТДБУ ІІ и ЦНСТДБУ ІІІ заслужено спечелиха купата за І – во място за комплексен победител за 2019 г. и медали в различните категории. В категорията „Лека атлетика, крос” за Момчета 13-15 г. победители са Богомил Софиев – златен медал и Дидко Станев – сребърен медал, а за Момичета 13-15 г. – Валя Сонева – златен медал. В категорията „Бадмингтон” за Момичета 13-15 г. сребърен медал грабна Юсние Илиева, а в категрията „Баскетбол” за Момчета 13-15 г. децата взеха сребърен медал за Отборно класиране.