Децентрализацията е основна цел на програмата на „Пловдив 2019 – Европейската столица на културата”

Пловдив

Пловдив. Децентрализацията е основна цел на програмата на „Пловдив 2019 – Европейската столица на културата”. Това съобщиха за Радио „Фокус” Пловдив от фондация “Пловдив 2019”. Фондацията работи активно с партньори за реализиране на събития във всеки от кварталите на града, както и в региона. Едни от първите проекти, реализирани още по време на кандидатстването на града, са осъществени именно в региона около Пловдив и са популяризирали местните обичаи и традиции сред младото поколение. С инициативи, малки и средни събития, фондацията се стреми да създаде положителни традиции и празници за хората в Пловдив, какъвто е например ежегодното детско събитие на 5-ти септември, с което Пловдив празнува датата на спечелване на титлата.
До края на лятото фондация „Пловдив 2019“ ще обяви покана за проекти с читалищата от града и региона, които са със специален фокус в програмата на Европейска столица на културата, както и четвърта поред покана за културни събития насочени към „Капана – квартал на творческите индустрии“.
В деня на отворените врати, който се провежда всеки вторник в офиса на фондацията на ул.“Райко Даскалов“ 2, всички заинтересувани могат да се запознаят с подробности, свързани с проектите, също и да получат повече информация за работата на екипа и събитията, които предстои да се случат до края на годината.
Цветана ТОНЧЕВА