Диана Атанасова, Община Стара Загора: Към края сме на една много успешна и ползотворна година, ще продължим да поддържаме високия си културен имидж

Измина една много успешна и ползотворна година, Община Стара Загора ще продължи да поддържа високия си културен имидж и през 2020 г. Това каза за сутрешния блок „Добро утро“ на Радио „Фокус“ Диана Атанасова, началник отдел „Култура“ в Община Стара Загора. Тя припомни, че само преди дни, на 5 декември, на незабравим празник грейна коледната елха в града. Запалените светлини на коледното дърво дадоха повод и за много празници, добави Атанасова.

„Нашият културен афиш наброява около 50 прояви, но това е една много малка част от инициативите, подготвени от всички културни институции, неправителствени организации, граждански структури, за да може градът наистина да бъде обхванат от едно коледно настроение и тази магия да завладее всички нас. Паркът, съвсем близко до общинската администрация, е превърнат в привлекателно място с много светлина, с коледната омая, която е най-очарователна за децата. Сега е моментът, когато сърцата ни са отворени към всички, за да дадем много добро, да възнаградим тяхното послушание, да ги направим щастливи и съпричастни на магията“, обясни тя.

Диана Атанасова каза още, че богат културен календар от театрални представления, базари, изложби и литературни вечери очаква старозагорци и гостите на града по време на коледно-новогодишните празници. Тя пожела Стара Загора да пребъде като убежище на духа и съзидателното слово. Зам.-кметът покани всички старозагорци заедно да посрещнат новата 2020 година на площада.

Веселка ИВАНОВА