Димитринка Колева, ЦВН-Бургас: Повечето от хората постъпили при нас са от дълги години без дом, до момента те са 33 души

 

Повечето от хората постъпили при нас са от дълги години без дом, до момента те са 33 души. Това каза за Радио “Фокус”-Бургас Димитринка Колева, управител на Центъра за временно настаняване – Бургас. “От тези хора има такива, които обитават жилища без отопление и след затоплянето на времето решават да напуснат Центъра. Хората без дом очакват разрешаване на проблемите си, чрез намиране на работа”, посочи Колева.

По думите й със затопляне на времето се предполага, че строителните фирми ще започнат да наемат повече работници. “Очакваме да има такова развитие за тях, за да могат да започнат самостоятелен живот и да си наемат квартира. Една голяма част от тях са от близките села и съседни градове”, посочи още управителят на Центъра за временно настаняване.

Димитринка Колева, допълни, че има редица изисквания за общинските жилища, като едно от тях е да имат постоянен доход, също така да са жители на Бургас и да са живели през последните 5 години в града, които тези хора не покриват.

“В повечето случаи работата в строителна фирма е сезонна, а варианта за тях е да успяват да спестят за времето, в което работят за зимните месеци. За съжаление една голяма част от тях злоупотребяват с алкохола и не им достигат средства за зимния сезон, който следва след октомври”, подчерта Колева.

Мария ДИМИТРОВА