Димитър Бръчков, кмет на Петрич: Изградихме здрава основа, на която да стъпи Община Петрич, сега започваме да надграждаме избраната от нас посока

Кметът на Община Петрич Димитър Бръчков в интервю за предаването „Петрич – древен и вековечен“ на Радио „Фокус“  – Пирин.

Фокус: Г-н Бръчков, Община Петрич отбеляза своят празник. За Вас това е трета година като кмет. Как се разви общината през Вашият поглед?

Димитър Бръчков: Първо искам да благодаря на „Фокус“ за активното участие именно в това развитие на Община Петрич, защото изключително коректно отразявате абсолютно всички процеси, които се случват. Смятам, че Община Петрич започва да стъпва на една изключително здрава основа и от тук нататък най-нормалното е да надграждаме посоката, която сме избрали, а именно към едно по-добро бъдеще за Община Петрич и младите хора, в посока развитие на икономиката и туризма.

Фокус: Получихте висока оценка от премиерът Борисов за Вашето управление – това признание ли е за Вас?

Димитър Бръчков: Вижте, най-голямото признание за мен като кмет, и а за премиерът Бойко Борисов бяха много хора, които дойдоха, когато се разбра, че министър-председателят ще гостува в Петрич заедно със своите министри. Те бяха изключително откровени в разговорите си с него, като споделиха своите добри впечатления, като разбира се имаше и предложения, относно развитието на Петрич. Същото нещо се повтори и на разкопките на античен град Хераклея Синтика, така че мисля, че премиерът получи ясната представа, че нещата наистина започват да се случват макар и по-бавно отколкото ни се иска.

Фокус: Силно впечатление му направиха именно разкопките, които споменахте, пазара и парковете. Какво още да очакваме да се случи в Петрич?

Димитър Бръчков: Първо двата големи инфраструктурни проекта – изграждането на депото и инсталацията за компостиране и разделно събиране, която е към него. От друга страна ще реализираме проекти на стойност 4 400 000 лева за подобряване на пътищата в селските райони. Това са чисто стратегически проекти за нас като община, но и за хората, тъй като ще ни дадат много възможности. С риск отново да се повторя, но имам предвид икономически и туристически възможности.

Фокус: Какво Ви костваше да постигнете с Петрич това, което виждаме в момента?

Димитър Бръчков: Най-трудното и важно нещо бе да убедим хората, че има нужда от реформа, да ги убедим, че трябва да променим начина си на мислене и да бъдем единни в действията си.

Фокус: За финал – какво е бъдещето на Община Петрич и какво е Вашето пожелание към петричани по повод празника?

Димитър Бръчков: Преди всичко искам да пожелая на всички здраве и да бъдем по-добри в помислите си. По отношение на бъдещето на Община Петрич, то смятам, че всичко, което сме предначертали ще бъде постигнато.

Ливия НИНОВА