Димитър Димитров, Камара на автомобилните превозвачи: Протест в София срещу пакета „Мобилност“ ще има, очакват се над 250 души

София. Протест в София срещу пакета „Мобилност“ ще има, очакват се над 250 души. Това каза за Агенция „Фокус“ изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров по повод появилите се информации, че протестът се отменя. „Ще се случи това, което сме заявили. Имаме разрешително. Явно някои хора се притесняват от това и се опитват всячески да го саботират. Не смятам да ги правя известни, като ги назовавам“, каза още Димитров. Той допълни, че членове на Камарата ще протестират и в Страсбург. „Протестирахме и в Брюксел, ще протестираме утре и в Страсбург. Просто имаше ограничение – само един самолет от 100 души, няма как да събереш всички желаещи“, допълни той. Димитров уточни, че ако тези протести биха били от полза да забавят диалозите и пакетът „Мобилност“ да придобие някакъв нормален, разумен и целесъобразен вид, или въобще да го няма, те ще продължат. „Ако успеем по този начин да накараме евродепутатите да се замислят. Почнали сме, ще играем мача до край“, допълни той.
Изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи припомни, че протестът започва в 12.00 часа пред храм-паметника „Св. Александър Невски. „Хората тръгват по ул. „Оборище“ към 12.30 часа. Ще завият наляво по улица „Г. С. Раковски“ и шествието продължава до сградата на Европейската комисия в София, където протестиращите ще останат до около 15.00 часа, докато имаме някаква информация какво се случва с гласуването в Еврейския парламент“, каза още той.
Теодора ПАТРОНОВА