Димитър Димитров, общински ръководител на ГЕРБ: Чрез европроект подменяме 15 км водопроди във Ветрино и Белоградец

Водопроводи с обща дължина 15 км ще бъдат подменени на територията на Ветрино и Белоградец. Инвестицията, осигурена чрез проект по Програмата за развитие на селските райони, е на стойност 5,8 млн. лв., а съответната процедура за избор на фирма-изпълнител вече е в ход. Това информира кметът на Ветрино и общински ръководител на ГЕРБ Димитър Димитров по време на среща на партийната организация, в която взе участие и кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Варна.

„За българските общини европейските програми са незаменим източник на средства за изграждане на модерна инфраструктура и обновяване на средата за живот”, коментира Димитров и допълни, че чрез местната инициативна група се предвижда да бъдат финансирани и проекти за ремонт на две читалища в общината, както и изграждането на спортна площадка във Ветрино.

„В резултат от доверието, с което България се ползва сред своите европейски партньори, Европарламентът подкрепи увеличението на средствата за страната ни през следващия програмен период. Спекулациите, че след 2020 г. не можем да разчитаме на финансиране, се опровергаха напълно. С одобрените 18 млрд. лв. се нареждаме сред държавите с най-голям ръст на кохезионния бюджет при средно намаление от 11% за целия ЕС”, изтъкна Портних.

Кметът на Ветрино изказа благодарност за подкрепата, която правителството оказва за развитието на общината. „С отпуснатото от кабинета финансиране ремонтирахме улица в с. Доброплодно, а в края на миналата година с постановление на Министерски съвет бяха осигурени и 400 000 лв. за рехабилитация на ул. „Младост” в с. Белоградец. Преди ремонта на старата и увредена асфалтова настилка със собствени средства на общината ще подменим и амортизирания водопровод”, допълни Димитър Димитров.

„За България европейската перспектива всъщност е широко отворена врата за стабилност и сигурност, за повишаване на стандарта на живот и ускорено развитие на населените места”, заяви областният координатор на ГЕРБ в дискусията относно евроизборите, които предстоят през май.

Фалшивите новини и популизмът бяха определени като ключови предизвикателства. Важно е да противостоим на усилията на опозицията да демотивира хората да гласуват, категорични бяха присъстващите и оцениха високо отговорната и активна работа на правителството на премиера Бойко Борисов и на представителите на ГЕРБ в европейските институции.