Кметът Димитър Николов: Бургас е пословичен град, в който децата се стараят и трудят, и постигат изключително високи успехи

Снимка: Радио "Фокус" - Бургас

Бургас. Позволете ми преди празника на град Бургас – Никулден, да ви пожелая много здраве, много успехи, щастливи мигове и приятни уроци в класните стаи. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов по време на церемония по награждаване на най-добрите бургаски ученици за постигнатите значими успехи през годината, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Той посочи, че Бургас е пословичен град, в който децата се стараят, трудят се и постигат изключително високи и завидни успехи, както в страната, така и в международен план.

„Има една категория деца, които се стараят учат и трудят малко повече от останалите, и това сте именно вие – децата, спечелили първи награди на национални и международни конкурси, състезания и олимпиади. Вие сте повод за нашата гордост и радост“, заяви Николов. Той им благодари, че отделят достатъчно време, за да се трудят и да наблягат на учебния план. „Искам тук да благодаря и на вашите родители и учителите, които са наши партньори, с които предлагаме новите методи в иновативното образование и в развитието на град Бургас. Искам да благодаря на всички колеги, които работят и се трудят в сферата на образованието в града ни. Вие сте гордост и чест за нас и затова нашият град ви удостоява с това внимание, почит и уважение“, каза още Димитър Николов. Той добави, че в живота си занапред учениците ще се сблъскат с различни по големина трудности и предизвикателства, но знанието винаги е оръжието, чрез което те ще се справят с тях и ще излизат винаги по-силни и по-успешни. „С радост ще очаквам да се върнете в града ни и в страната ни и да ги развивате. Благодаря Ви за вашите успехи, чест и гордост е за мен!“, отбеляза кметът на Бургас Димитър Николов.

На събитието присъстваха много учители, ученици, родители, както и зам.-кметът с ресор образование Йорданка Ананиева и проф. Севдалина Турманова – председател на Общинския съвет.

Мария КУРТЕВА