Директорът на ОДМВР – Велико Търново ст. комисар Димитър Машов награди децата, участвали в Националния конкурс за детска рисунка на МВР

Велико Търново. Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов връчи наградите на три деца от област Велико Търново, чийто рисунки представиха региона на националния конкурс за детска рисунка на тема „Полицаят е мой приятел и учител“, организиран за поредна година от Министерството на вътрешните работи, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Велико Търново.
В ГД „Национална полиция“ бяха събрани общо 84 рисунки от цялата страна. Сред тях бяха и творбите на третокласничките Цветелина Иванова и Божидара Станева от град Елена и Екатерина Бокушева от град Велико Търново. Четиричленно жури оцени за награждаване седем от тях. Всички 84 деца обаче  получиха индивидуални подаръци за отличното представяне, осигурени от ГД „Национална полиция“.
84-те рисунки бяха изложени и разпродадени на търг по време на церемонията „Полицай на годината“, която се проведе през декември в Национален дворец на културата – София. Събраните средства бяха дарени за благотворителната кампания на МВР, за подпомагане на децата на загиналите и пострадали служители от системата на МВР.