Директорът на ОДМВР – Пловдив ще проведе работна среща с представители на областната и общинска администрация и Регионалното управление на образованието

Пловдив. По разпореждане на ст. комисар Атанас Илков в сградата на Областната дирекция на МВР в Пловдив ще се проведе среща за обсъждане на мерките за взаимодействие и повишаване на ефективността от съвместната дейност по опазване на обществения ред и недопускане на закононарушения с представители на местната власт и институциите. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областната дирекция на МВР. Покани за участие на срещата, която ще се състои в 14.00 часа на 17 май, са отправени към областния управител Здравко Димитров, кмета на града инж. Иван Тотев, кметовете на райони и на общините Куклен и Родопи, началника на РУО Иванка Киркова, директори на училища. Ще присъстват и началниците на шестте районни управления в областния град.
По същото време паралелни срещи ще се организират и проведат от началниците на районните управления в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря с кметовете на съответните общини и населени места и директори на училища.
Инициативата е в рамките на традиционното добро партньорство и сътрудничество на полицията с местната власт, държавните институции и обществени организации.
Наред с темите за съвместните дейности по гарантиране на сигурността в региона, основен акцент ще бъде поставен и върху цялостната организация около провеждането на евроизборите на 26 май.