Днес раздават XVI годишни автомобилни награди – Варна 2019

Днес раздават XVI годишни автомобилни награди – Варна 2019. Това съобщиха организаторите на мероприятието.  Тази зима, наред с майсторите на волана и високите скорости, отбелязали запомнящи се постижения в автомобилния спорт през 2019 година , за първи път ще бъдат отличени и победителите от Еко ралито с електрически автомобили.

Церемонията по награждаването ще започне в 16.00 часа, а мястото, където Автомобилист №1 на Варна ще вдигне над главата си купата на победителя, по традиция ще е Пазарът на един от големите търговски центрове във Варна.

Морската столица е единственият град в България със собствени автомобилни награди. Освен за топ пилота, който ще триумфира с титлата, организаторите от „Нептун моторспорт“, „Авто мото ретро клуб – Варна“, СБА и община Варна, са подготвили още много купи и грамоти, с които ще бъдат отличени състезателите в различните дисциплини. Както винаги, награди ще има и за призьорите от ретро рали шампионата, а за да получат отличията си в тази категория, във Варна ще пристигнат пилоти от ретро клубовете в Разград и Бургас.

На церемонията през м.г. с титлата Автомобилист №1 на Варна бе отличен екипажът на автомобилния спортен клуб АРТ Рейсинг. Пилотът Йордан Атанасов и навигаторът Янаки Янакиев заслужиха наградата, след като грабнаха Балканския рали трофей за сезон 2018.