Днес ще се проведе обществено обсъждане на новия генерален план за движение във Велико Търново

Снимка: Община Велико Търново

Велико Търново. Днес от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Велико Търново ще се проведе обществено обсъждане на новия генерален план за движение във Велико Търново. Това каза за Радио „Фокус“-Велико Търново зам.-кметът на старата столица Георги Камарашев. Предварителният проект е готов, направени са и проучвания на пътната инфраструктура в града, проведени са срещи с медии и представители на таксиметрови превози, превозвачи от фирмите за градски транспорт, инструктори за добиване на свидетелства за правоуправление и на Сдружение на велосипедистите, а сега всички идеи ще бъдат обсъдени и с гражданите.

Георги Камарашев припомни, че последният генерален план за организация на движението във Велико Търново е от 1994 година.

„Финансирането на плана е 35 000 лева без ДДС, като сумата е съвсем скромна. Велико Търново е областен град, а първоначалната ни инвестиция е в общи линии на нивото на Нова Загора. След множеството разговори, които проведохме с разработчиците, стигнахме до извода, че трябва да има стратегия, базирана на обществено мнение, както и актуална, към сегашното състояние на трафика в града, организация на движението в централните артерии, които поемат основния трафик на транспортните средства в града“, обобщи зам.-кметът.

Рени АТАНАСОВА