Дни на отворените врати организира Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен

Дни на отворените врати организира Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, съобщиха от културната институция. Инициативата е  до 28 септември, а в програмата са включени различни инициативи представящи възможностите на библиотеката за подпомагане процеса на образование и самообразование на учениците. Сред тях са: екскурзии в библиотеката, демонстрации на възможностите за ползване чрез Интернет на пълнотекстови електронни бази данни чрез новата платформа на Електронния каталог на библиотеката, нови книги и помагала в помощ на обучението по различни предмети за отделните класове.

В програмата се включват прояви адресирани и към другите категории читатели. Ученици и граждани, изучаващи чужди езици, ще могат да посетят Чуждоезиковия център на библиотеката. Със специално подготвена презентация ще се представи богатия му книжен фонд и ще бъде отбелязан 26 септември – Европейския ден на езиците.

В Дните на отворени врати, с ученици от първи до четвърти клас от сливенските училища, ще се провеждат забавни часове „Библиотеката – свят пълен с чудеса”. Интересни презентации и прожекции на филми са подготвени и за учениците, които се интересуват от историята и културното и литературно наследство на нашия град.

На всички почитатели на хубавата българска книга библиотеката предлага среща с писателката Здравка Евтимова на 28 септември /събота/,от 12:00ч. Тя е носител на множество национални и международни награди.

В дните на отворени врати информационното обслужване във Всички звена на библиотеката е безплатно. В Ямбол ще се проведе ХІІ регионален преглед на българската песен