Доброволното формирование към община Свищов бе избрано за „Доброволно формирование на 2018“

Свищов. Доброволното формирование към община Свищов получи награда за „Доброволно формирование на 2018“, съобщиха от пресцентъра на Общината. Това се случи по време на церемонията „Пожарникар на годината“ 2018, състояла се в град София. На събитието присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, директорът на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Николай Николов, кметът на София Йорданка Фандъкова, редица гости и представители на пожарни служби, и доброволни формирования от цялата страна.

За 24-та поредна година в рамките на събитието бяха излъчени и победителите в конкурсите на Националната асоциация на доброволците в Република България. В категорията „Доброволно формирование на 2018“ заслужено първото място зае Доброволното формирование към община Свищов, а наградата бе връчена на неговия ръководител д-р Кристиян Кирилов. Д-р Кирилов благодари за признанието и високата оценка за работата на доброволците в Свищов, като не пропусна да подчертае, че се гордее с високия професионализъм и самоотверженост на своите колеги. Той благодари също на кмета на Свищов Генчо Генчев, на началника на РСПБЗН, гр. Свищов гл. инспектор инж. Светлин Михайлов и на комисар Красимир Кръстев – директор РД ПБЗН Велико Търново, за подкрепата и ползотворната съвместна дейност.

През 2017 година Доброволно формирование – Община Свищов „ВТ 47-01” получи висока оценка за участие в дейности за популяризиране на доброволчеството, а вече е носител и награда за реалната си дейност на терен. Постоянството и всеотдайността, които уверено показаха доброволците през 2018 година, бяха повод да се реализират още два проекта, насочени към разширяване и надграждане на дейността, което заслужено им донесе признанието „Доброволно формирование на 2018“.