Доброволците на БЧК-Пловдив организират информационно-развлекателна кампания по повод Европейската седмица на донорството

снимка: БМЧК

Пловдив. Доброволците на БЧК-Пловдив организират информационно-развлекателна кампания по повод Европейската седмица на донорството. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от ръководството на хуманитарната организация в града. Кампанията ще се проведе за времето между 15.00 и 17.00 часа на 13 октомври на Виенския павилион в Цар Симеоновата градина. „Във връзка с Европейската седмица на донорство се планират събития в градовете София, Пловдив, Варна, Плевен, Бургас, Сливен, Велико Търново, Русе и Пазарджик. За  изпълнението на събитието в Пловдив са ангажирани доброволците на Български младежки Червен кръст – Пловдив. Те ще направят няколко любопитни игри с въпроси, с които ще предизвикат минувачите, за да се информират те по посочения проблем“, обясниха от БЧК-Пловдив.
За пета поредна година Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по трансплантации, съвместно с партньорски и пациентски организации, организират Европейска седмица на донорството. Тя се провежда от 9 до 15 октомври и преминава под надслов „Частица от теб може да бъде за някого целия свят!“. Основната цел на кампанията е да се популяризират ползите от органното донорство за хората и обществото, да се отдаде почит към паметта на донорите и да се изрази благодарност към техните близки.
Тони МИХАЙЛОВ