Добромир Бориславов, директор на столичния зоопарк: Входната такса не се променя, имаме идеи за допълнителни приходи, но окончателно решение все още няма

 Входната такса не се променя, имаме идеи за допълнителни приходи, но окончателно решение все още няма. Това съобщи Добромир Бориславов, директор на Зоологическата градина в София, в интервю за Агенция „Фокус“, по повод равносметката на столичния зоопарк за изминалата 2018 година. „Зоопаркът е подготвен с един пакет, с предложения от мерки, които да предложи на Столична община и тя вече да реши, дали ще ги приеме и дали ще ги одобри. Една от възможностите, за осъществяване на такъв приход беше промяна на цената и да се увеличи, но не така, че да стресираме хората и да създаваме проблеми, а по-скоро възможност за продажба на т. нар. семеен билет. Идеята е, ако дойде цялото семейство или двама родители плюс едно дете или плюс две деца – да могат да си закупят билети на сегашните цени, а ако евентуално идва само един родител с едно дете или един посетител – да бъде с увеличена цена“, каза Бориславов, като подчерта, че това е предложение, за което все още няма взето решение.
„Таксата е изключително ниска – 2 лв. за деца и 4 лв. за възрасни. Тя се е запазила така от доста време, за това призовавам всички хора, които имат желание да заповядат“, припомни ръководителят, като подчерта, че зоопаркът работи без почивен ден.
Ирина ИВАНОВА