Дора Младенова, Община Асеновград: Предприети са превантивни мерки срещу разпространението на чумата по свинете, извършват се стриктни проверки

снимка: pixabay.com

Асеновград. Предприети са превантивни мерки срещу разпространението на чумата по свинете на територията на община Асеновград. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Дора Младенова, главен инспектор в Дирекция „Строителство, благоустройство, строителен контрол и екология“в Общината. Тя посочи, че е ангажимент на Районното полицейско управление в Асеновград да следи транспортирането на прасета, които са без ушни марки. „Освен това, хората, отглеждащи свине, са длъжни да ги регистрират, без значение от броя им. В противен случай, ако бъдат установени такива нерегистрирани, стопаните подлежат на санкция“, посочи Дора Младенова.

По думите й, на този етап не са открити заболели свине на територията на община Асеновград. „Функционираща към момента в района е една свинеферма, в която се отглеждат около 90 прасета. Тя е разположена в село Боянци“, каза Младенова.

Тони МИХАЙЛОВ