Достъпът на непълнолетни лица по време на фестивала „Francofolies“ ще бъде възможен след попълване на декларация

Снимка: Община Благоевград.

Благоевград. В двата дни на фестивала „Francofolies.Благоевград“ входът на парк „Македония“ ще бъде отворен за посетители часове преди самите концерти. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. На 21 юни, когато фестивалната вечер стартира в 20.30 часа, жителите и гостите на града ще могат да заемат своите места след 19.00 часа. На 22 юни входът ще бъде отворен от 18.30 часа, а началото на музикалната вечер е 20.00 часа.
Община Благоевград напомня, че лица под 18-годишна възраст без придружители няма да бъдат пускани на територията на парка, без попълнени декларации от родител/настойник. Бланка може да бъде изтеглена тук, както да бъдат взети от входа на парк „Македония“. Същите могат да бъдат получени и в „Културно-туристически информационен център“, разположен на пл. „Г. Измитлиев“ 1 (при зала „22 септември“), където гражданите могат да получат и информация за всички събития около фестивала. Община Благоевград апелира декларациите да се попълват предварително за улеснение както на посетителите, така и за проверяващите. Ще бъде ограничен и достъпът за домашни любимци.
На територията на парк „Македония“ в рамките на фестивала няма да бъдат допускани за внасяне напитки в стъклен амбалаж, напитки в пластмасови бутилки – разфасовки от 1.5 и 1 литър. Напитки от 0.5 литра ще бъдат отваряни на входа. Няма да бъдат допускани и пакетирани храни. Забранява се и внасянето на огнестрелни оръжия, пиратки, ножове, островърхи предмети и запалими материали. Предприетите мерки са с цел безопасност на гостите, по изискване на компетентните органи.