Доц. Милен Михов, „Обединени патриоти“: Ако приемем проекта на решение на ДПС за неофашистките прояви, ще признаем, че България има общо с плана на Хитлер за унищожаване на цяла нация

София. Ако приемем проекта на решение на ДПС за неофашистките прояви, ще признаем, че България има общо с плана на Хитлер за унищожаване на цяла нация. Това каза народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ и зам.-председател на ВМРО доц. Милен Михов по време на дебатите за предложеното от ДПС Решение относно нарастване на неофашистките прояви в Европа и България, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Свидетели сме днес на една подмяна на смисъла на думи. Днес фашизъм се превръща в етикет спрямо всеки, който е различен, който мисли различно от свръх либералното разбиране за всеобщия индивидуализъм. Тази декларация прави една компилация – тя стъпва върху европейски ценности и прави конгломерат от обвинения към всички, които са различни от ДПС“, заяви доц. Михов.
Той посочи, че същността на цялата декларация е в последния абзац, в който се прави връзка между зверствата през Втората световна война, като например Холокоста. „С това ще признаем, че българската държава има общо с античовешкия план на Хитлер за унищожаването на цяла нация. Никой досега не е правил такова нещо“, каза още той и посочи, че от „Обединени патриоти“ са против такава формулировка.
„Да не говорим пък за тезата за продължаващия възродителен процес, който свързва днешна демократична България с тоталитарния режим на Тодор Живков. Тази декларация на практика е елемент от предизборната кампания на ДПС. Тя иска да обвини всички управляващи в продължаващ възродителен процес – апропо, в продължаващ фашистки режим“, коментира доц. Михов.
Цветилена СИМЕОНОВА