До края на декември движението за Пазарджик по път I-8 се пренасочва през с. Мало Конаре

От днес до 30-ти декември се ограничава движението в посока Пазарджик по път I-8 Пазарджик – Пловдив, съобщиха от АПИ. Спирането на трафика ще бъде за отсечката от изхода на Пазарджик до кръстовището за с. Мало Конаре, поради ремонт на 5 км от трасето. През тази и следващата година ще бъдат ремонтирани общо 15 км от първокласния път, който е един от най-натоварените в Пазарджишка област. Прогнозната стойност на ремонтните дейности е 18 млн. лв. Те включват частично стабилизиране на пътната конструкция, полагане на геомрежи и нов асфалт, оформяне на банкети и подобряване на отводняването.

До 30-ти декември трафикът за Пазарджик ще се пренасочва по обходен маршрут: от кръстовището за с. Мало Конаре, по път III-8003, през с. Мало Конаре, до пътно кръстовище с път III-3703, през с. Добровница до Пазарджик. В посока Пловдив движението по първокласния път ще се извършва еднопосочно в една лента.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, съобразена скорост и да спазват стриктно въведената временната организация за безопасност на движението.