До края на пролетта приключва мащабния проект за ремонт на 38 улици и площадни пространства във великотърновския кв. „Варуша“

Велико Търново. До края на пролетта приключва мащабния проект за ремонт на 38 улици и площадни пространства във великотърновския кв. „Варуша“. Това съобщи в предаването „Царевград Търнов – славата и величието на България“ на Радио „Фокус“  зам.-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев. Той припомни, че реконструкцията се извършва с европейски средства, а крайният срок на дейностите беше есента. Те ще бъдат завършени по-рано, благодарение на бързите и адекватни действия на фирмата изпълнител. „Искам да подчертая, че всички ремонти бяха свързани с много предизвикателства пред изпълнителите. Улиците не бяха ремонтирани от повече от половин век. Нямаше карта на подземните комуникации, което създаде допълнителни пречки. В резултат на реализиране на проекта имаме подменена почти 8 километра водопреносна мрежа и реализирана карта на подземните комуникации. На по-голямата част от улиците настилката вече е подменена. Калдъръмените алеи са още по-красиви“, обобщи още проф. Камарашев.

Средствата, вложени в ремонта са в размер на близо 8 млн. лв. , а подмяната на водопроводите е струвала още 4.8 млн. лв. предстои реконструкция на Чаршията и още няколко улици в квартала.

Луиза ТРАНЧЕВА