До понеделник Община Горна Оряховица ще излезе с официална информация по случая с пострадалото 4-годишно дете в детска градина „Бодра смяна“ в града

Снимка: pixabay.com

Велико Търново. До понеделник Община Горна Оряховица ще излезе с официална информация по случая с пострадалото 4-годишно дете в детска градина „Бодра смяна“ в железничарския град. Това съобщи пред журналисти кметът инж. Добромир Добрев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Управникът уточни, че днес предстои да се проведе заседание на обществения съвет, който трябва да се прозинете за евентуални административни наказания. „Решението ще бъде взето предвид и преди ние да предприемем някакви действия. Членовете на съвета  разполагат с цялата информация, събрана по случая“, коментира кметът. Освен това допълни и, че въпреки подготовката в социалните мрежи, до този момент в Общината не е постъпвало заявление за провеждане на протест.

„Фокус“ припомня, че в началото на месеца в детска градина „Бодра смяна“ в град Горна Оряховица се случи инцидент, при който пострада 4-годишно момиченце. Състоянието на детето, ударено от шкаф в детското заведение, към момента е стабилно. Веднага след подаване на сигнал в полицията бяха  предприети незабавни законови действия. Взети бяха писмени обяснения от директора на ДГ „Бодра смяна“ Жанета Иванова-Атанасова. След депозирането им в деловодството на Общината, бе започната процедура по дисциплинарно наказание по Кодекса на труда. Работата по случая продължава и към момента.

Луиза ТРАНЧЕВА