До 150 метра е намалена видимостта в района на стражишкото село Камен поради мъгла

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Велико Търново. До 150 метра е намалена видимостта в района на стражишкото село Камен поради мъгла. В останалата част от Великотърновска област времето е ясно и слънчево, съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Областно пътно управление. От там уточняват, че условията за пътуване са нормални за сезона. Настилките са предимно сухи, в усойните и високи райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия. Трафикът в началото на работния ден е интензивен. Нови въведени ограничения за изминалото денонощие няма.

Ограничен за товарни автомобили над 10 тона е пътят Дебелец – Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното платно. В участъка тече разширяване, което трябва да приключи до края на януари. Обходният маршрут е през Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно.

Ремонтни дейности текат и по пътя между Твърдица и Елена. В участъка от км 47+800 до км 48+000 движението се осъществява в една лента поради пропадане на пътното платно и образувало се свлачище. Срокът за укрепването му отново е края на месеца.

Отворен за движение е Прохода на Републиката, но там остава в сила предупреждението за опасност от падащи камъни. Ограничено е движението на автомобили над 3.5 тона по пътя Лозен – Полски Тръмбеш. Причината е, че в района на село Каранци има амортизирано мостово съоръжение, а пътното платно е с намален габарит. Обходният маршрут до края на януари е през Лозен – Драганово – Янтра – Поликраище – Полски Тръмбеш.

Луиза ТРАНЧЕВА