До 20 декември продължава Коледният базар в Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“

Велико Търново. До 20 декември продължава Коледният базар в Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ в Свищов. Културната институция събира средства в подкрепа на Дневния център за деца с увреждания, припомни директорката на социалната структура Теменужка Тодорова. Пред Радио „Фокус“ – Велико Търново тя уточни, че със събраните пари ще бъде купено оборудване за новата кухня на центъра.

„Ние много искахме да имаме такова специално място, на което децата ни да развиват битови умения. Както съм казвала и преди, там те не придобиват само такива навици, но правят и много други полезни неща. Там ние четем имената на продуктите, следваме инструкции, правила, изчакваме реда си, децата докосват различни видове текстури. Всичко това се случва много забавно, приятно и неусетно във времето. Така, че аз и целия ми екип много се радваме на инициативата на Първо българско читалище в Свищов, благодарим на всички, които проявяват интерес към щанда“, допълни Теменужка Тодорова.

Тя подчерта и, че основни организатори на инициативата са културните дейци от ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови“, а екипа на центъра се е включил с изработката на различни коледни сувенири, които се продават на щанда във фоайето на Читалището.

Луиза ТРАНЧЕВА