До 200 метра е намалена видимостта в някой райони от област Велико Търново заради мъгла

Велико Търново. До 200 метра е намалена видимостта в някой райони от област Велико Търново заради мъгла. Времето е облачно, но без валежи. Настилките са предимно сухи, но по усойните места има и мокри отсечки. Трафикът в град Велико Търново е интензивен, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Движението е натоварено както по главните, така и по някои от второстепенните улици в града. Полицейски служители следят за правилното протичане на движението. Патрули има на входовете и изходите на Търново. Нови въведени ограничения в областта няма.

Ремонт се извършва по пътя между селата Новград и Вардим. Движението се осъществява в едната лента в отсечката от км 34 до км 42+200. Трафикът се регулира със светофар и пътни знаци. Дейностите ще продължат до 29 ноември.

Затворен за товарни автомобили над 10 тона е пътят Дебелец – Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното платно. В участъка тече разширяване, което трябва да приключи до края на месеца. Обходният маршрут е през Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно.

Ремонтни дейности текат и по пътя между Твърдица и Елена. В участъка от км 47+800 до км 48+000 движението се осъществява в една лента поради пропадане на пътното платно и образувало се свлачище. Срокът за укрепването му отново е краят на месеца.

Отворен за движение е Прохода на Републиката, но там остава в сила предупреждението за опасност от падащи камъни. В едната лента се осъществява движението по пътя между село Поликраище и Горна Оряховица заради ремонт. Дейностите текат в отсечката от км 4+000 до км 6+431. Трафикът в района се регулира със знаци и регулировчици, а временната организация е в сила до края на месеца.

Ограничено е движението на автомобили над 3.5 тона по пътя Лозен – Полски Тръмбеш. Причината е, че в района на село Каранци има амортизирано мостово съоръжение, а пътното платно е с намален габарит. Обходният маршрут до края на януари 2020 година е през Лозен – Драганово – Янтра – Поликраище – Полски Тръмбеш.

Луиза ТРАНЧЕВА