Изложба „Синята нишка“ представят в Градската художествена галерия във Варна

Трети съвместен проект представя Арт група „Сряда 5“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна . „Синя нишка“ е творческо изследване на отношенията, връзките, късане на връзките между отделните хора, между човека и природата. Артистите търсят вниманието на публиката и откриват своята изложба във вторник от 18 ч. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна.

„Връзката, която съществува между хората в групи, семейства, общества, ни прави зависими един от друг. Опитите тя да бъде разкъсана не водят до свобода, а само до разпад в отношенията, до саморазруха. Обвързаността ни с природата и с човека до нас (дори непознатия) ни дава избора дали да градим хармония с тях или да й се противопоставяме. Всяка проява на егоизъм и непремереност в действията и думите ни, влияе върху взаимоотношенията ни с хората. В нашите творби протича синя линия – символ на свободата във взаимоотношенията, на спокойствието, но и на динамиката в една връзка. Тя е река, която е винаги различна по цвят, дълбочина и по силата, с която се движи“, обясняват художниците.

В арт група „Сряда 5“ влизат Агоп Гемджиян, Велина Гребенска, Владимир Иванов, Галина Станева, Илия Янков, Мариана Шиеверска, Мария Казакова. Творческият кръг е основан през 2016 г.и до момента има реализирани две изложби – през 2017 г.в Градската художествена галерия на Варна и през 2018-та – в Дома на архитекта.

Десислава ВАСИЛЕВА