До 50 метра е намалена видимостта заради мъгла в района на Пампорово

До 50 метра е намалена видимостта заради мъгла в района на Пампорово, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Времето е облачно, като на места превалява слаб дъжд, а температурите навсякъде в областта са положителни. През деня няма подадени сигнали за инциденти. Опасността от падащи камъни на територията на областта е повишена заради влажното време. Въведени са две нови ограничения за движението по пътищата  в региона. По пътя между селата Ляска и Вехтино, в района на моста над река Арда, движението се извършва в едната лента, поради обрушаване на ската. По пътя между Мадан и Златоград също се извършва обрушаване. Движението и по двете направления се регулира от сигналисти.

Продължават ремонтните дейности по пътя Смолян  – Средногорци. Водачите трябва да се движат с повишено внимание по направленията Тешел – Грохотно, Стойките – Широка лъка, Давидково – Оряховец, Баните – Стоянов мост, Изгрев – Неделино и в района на село Чокманово, заради разрушени подпорни стени и стари свлачища.

В Смолян автомобилният трафик е интензивен края на работния ден. Пътните настилки са мокри. По интензивно е движението по централните пътни артерии на града. На светофарите се образуват частични колони от изчакващи автомобили.

Нели ГЕРГЬОВСКА