До 50 метра е ограничена видимостта в района на град Първомай заради мъгла, също при селата Трилистник и Граф Игнатиево

Пловдив. До 50 метра е ограничена видимостта в района на град Първомай заради мъгла, също при селата Трилистник и Граф Игнатиево. До 100 метра е наламена видимостта и по пловдивския участък на АМ „Тракия“ към този час. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. Призовават се водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, с подготвени за зимни условия автомобили, както и да не предприемат рискови маневри.

Пътните настилки в областта са предимно сухи, на места мокри, по усойните и планински райони частично заледени или заснежени, но обработени и проходими при зимни условия.

Към този час на територията на областта се отчита интензивен трафик. Най-засилено е автомобилното движение по пловдивския участък на АМ „Тракия“, също по пътищата Пловдив-Пазарджик, Пловдив-Съединение, Пловдив-Карлово и Пловдив-Асеновград-Смолян.

До 21 януари движението по пътя Кричим – граница с област Смолян, от км 88 до км 103, ще се осъществява с повишено внимание поради строително ремонтни дейности. Движението ще бъде затруднено, но няма да бъде спирано. До 31 март движението по пътя Пловдив-Куклен, в участъка от км 6 до км 7, ще бъде ограничено поради ремонт на мостово съоръжение и асфалтовата настилка. Обходният маршрут за водачите е през уличната мрежа на град Куклен. Остава забранено преминаването на превозни средства по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим-Девин. Все още е ограничено и движението на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци.

Опасност от падащи камъни има по направленията Кричим-Стамболийски, Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец и Бачково-Нареченски бани, също в района на проходите Козница и Стражата. Забранено е преминаването на моторни превозни средства над 12 тона през прохода Троян-Кърнаре.

Интензивен трафик се отчита и на територията на град Пловдив. Колони от автомобили се образуват по булевардите „Христо Ботев“, „Найчо Цанов“, „Цар Борис III Обединител“, „Руски“, „Шести септември“, „Източен“, „Васил Априлов“, „България“, както и по входно-изходните артерии. Пътищата на територията на града са предимно сухи и нормално проходими.

Тони МИХАЙЛОВ