Дъжд, примесен със слаб сняг, вали във Велико Търново, трафикът в центъра на града е спокоен

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Велико Търново. Спокоен е трафикът в центъра на града, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. По-натоварено е движението по улица „Магистрална“, в района на пътен възел „Качица“, Южен пътен възел и по „Беляковско шосе“.

Условията за пътуване в града са нормални за сезона. Настилките са мокри. Вали дъжд, примесен със слаб сняг. Екипи на полицията следят за правилното протичане на движението. Патрули има на входовете и изходите на старата столица, както и в по-натоварените участъци от първокласната и второкласна пътна мрежа в областта.

Отворен за движение е Прохода на Републиката, но там все още е в сила предупреждението за опасност от падащи камъни.

В едната лента се осъществява движението в участък от пътя между Твърдица и Елена. Причината е пропадане на пътното платно и наличие на свлачище. Ограничението е въведено в отсечката от км 47+800 до км 48+000, а срокът за приключване на ремонта е краят на март.

В едната лента, заради ремонт, се осъществява движението по пътя между село Поликраище и Горна Оряховица. Дейностите текат в отсечката от км 4+000 до км 6+431. Трафикът в района се регулира със знаци и регулировчици, а временната организация е в сила до 31 март.

Ремонт тече по пътя между селата Новград и Вардим. Движението се осъществява в едната лента в отсечката от км 34+000 до км 42+200. Трафикът се регулира със светофар и пътни знаци. Дейностите ще продължат до края на март.

Рени АТАНАСОВА