Държавният глава Румен Радев: Ще бъда президент на всички български граждани, най-важното е да осъзнаем силата си

София. Ще бъда президент на всички български граждани, най-важното е да осъзнаем силата си. Това каза новоизбраният президент Румен Радев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„За мен е огромна чест и отговорност да приема поста на държавен глава от президента Росен Плевнелиев пред всички вас“, заяви той и допълни, че днешната церемония има своя смисъл. „Тя е израз на надежда за промяна, но и на приемственост, без която няма как да се гради държавност. Искам да благодаря на президента Плевнелиев и на всички президенти за усилията им за изграждане на демократична България“, поясни той. „Събрани сме на свято място, на токова място човек най-ясно осъзнава отговорността да застане на чело на държава с дълбоки европейски ценности, отстоявала своята свобода“, каза още Радев. По думите му през последните три десетилетия България е изминала сложен и труден път, изпълнен с препятствия и грешки. „Разпиляхме енергия, загубихме време“, каза още той. Скъпи съотечественици нека заедно изградим едно общество, основано
„Скъпи съотечественици, нека заедно градим едно общество, което не е заложник на миналото, а създател на бъдещето. Ще бъда с вас, ще бъда президент на всички български граждани, президент на диалога и помирението, на сътрудничеството и баланса“, добави той и поясни, че ще работи с правителството, институциите, партиите и гражданските организации за намирането на най-добрите решения за България. „Нека е ясно едно – безкомпромисно ще отстоявам правата, интересите и достойнството на своя народ. Вярвам в доброто бъдеще на България и на всички нас“, заяви Радев.
По думите му най-важното е да осъзнаем силата си, да повярваме в себе си и заедно да продължим напред.

Иван ЛАЗАРОВ