Дядо Коледа вози с автобус деца из Велико Търново

Велико Търново. Празнини разходки с коледен автобус радват от днес малчуганите от детските градини в старата столица и общината. Инициативата, която се превърна в традиция, е на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. От там уточниха за Радио „Фокус“ – Велико Търново, че зад волана на своеобразната голяма шейна на колела и този път застава самият Дядо Коледа. Главна спирка от обиколката на града ще е Коледния базар в парк „Марно поле“. Там малчуганите ще бъдат посрещнати от джуджета и ще пускат своите писма с желания до белобрадия старец от Лапландия в Коледната поща. В инициативата ще се включат близо 500 деца от подготвителните групи на детските градини от Велико Търново, Дебелец и Килифарево.

Първият курс на коледния автобус е днес и е за малчуганите от детска градина „Ивайло“. Коледни разходки, със съдействието на местна транспортна фирма, ще има на: 3- ти декември за ДГ „Слънчев дом” и „Евгения Кисимова“; 4-ти декември за ДГ „Соня”; и ДГ „Здравец“; 5-ти декември за ДГ „Пролет” и ДГ „Св.св. Кирил и Методий”; 6-ти декември за ДГ „Първи юни”; 9-ти декември за ДГ „Мечо Пух“ и ДГ „Слънце“; 10-ти декември за ДГ „Рада Войвода” и ДГ „Иванка Ботева”; 11-ти декември за ДГ „Райна Княгиня”; 12-ти декември – за ДГ „Ален Мак” и на 13-ти декември за възпитаниците от детските градини в Килифарево и Дебелец.

При пристигането си на Коледния базар малчуганите ще отварят и специалния коледен календар, на който ще се отброяват дните до настъпването на най-светлия християнски празник Рождество Христово. Както се полага на празник, децата ще получат и подаръци – торбички с лакомства, осигурени от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ със съдействието на няколко местни фирми.

Много изненади и забавления за най-малките великотърновчета ще има през целия месец на Коледния базар в центъра на старата столица. Всяка събота на специално изградената открита сцена ще се изявяват талантливи деца и млади изпълнители. В концертите ще се включат Арт център „Best Singers” и „Поп и джаз пеене“ към СУ „Емилиян Станев“, ДВГ „Пеещи камбанки“, Музикално студио „Елита“, ДЮТА „Търновче“ Детско естрадно студио „Румина“, Център за вокално и инструментално обучение „От До до Я”, Кристияна Кръстева, Дария Гюлай и UN BESO – Art & Dance Centеr“.
Част от базара в парк „Марно поле“ е и атракцион с въртележки и виенско колело които гарантират доброто настроение, както на децата, така и на техните родители.

Рени АТАНАСОВА