Дядо Коледа посреща деца в Габровския театър

Габрово. Изненадващо предпразнично посещение ще направи Дядо Коледа в Габровския драматичен театър на тази вечер в 18.00 часа. Това съобщиха за Радио „Фокус-Велико Търново от пресцентъра на театъра. В този час ще започне детският спектакъл „Принцесата, която не искаше да играе“ по Астрид Линдгрен. След края на представлението ще затаим дъх в очакване на добрия, белобрад старец, който ще донесе подаръци на децата. От ДТ „Рачо Стоянов“ имат достоверна информация от стари познайници-елфи от Лапландия, които са подсказали, че Дядо Коледа ще се появи на сцената в театъра.

Постановката под режисурата на Невена Митева ще ни пренесе в света на малката Лизе-Лота, която е истинска кралска принцеса, но няма с кого да играе. Тъгата и самотата изцяло са превзели душата на Лизе-Лоте, която вече не се радва дори и на коледните празници. Всичко около нея е сиво и скучно, заобиколена е само от възрастни, докато един ден бледата и болнава принцесата среща момиченцето Мая. Двете бързо се сприятеляват, подхващат весела игра за празника и скоро принцесата връща своя жизнерадостен облик, защото лекът за всяка душа е доброто приятелство!

Участват актьорите от габровската трупа Надежда Петкова, Магдалена Славчева, Адриана Димова и Димо Димов. Драматизацията е на Елза Лалева, а автор на музиката е Цветомир Цанков.

Рени АТАНАСОВА