Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Благоустрояването на IV-ти микрорайон бе един от най-тежките, най-трудните и най-чаканите проекти за града

Благоевград. Благоустрояването на IV-ти микрорайон бе един от най-тежките, най-трудните и най-чаканите проекти за Благоевград. Това каза по време на откриването на обекта кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. „Най-труден бе в 2 посоки, тъй като от една страна процедурите се обжалваха и изгубихме много време, но накрая се преборихме и доказахме, че всичко, което правим е законосъобразно. От друга страна проектът беше труден за изпълнение. Кварталът придоби европейски облик и се надявам в много скоро време да изникнат нови жилищни сгради и от другата страна“, заяви кметът. Д-р Камбитов отбеляза, че толкова много години един Инициативен комитет, през месец се е явявал в кабинета му, за да попита кога започват ремонтните дейности в района. Той посочи, че много трудно е било и изграждането на подпорната стена и обяви неофициален конкурс за изрисуването на стената или художествено решение за нея.

На откриването на обект „Благоустрояване на IV-ти микрорайон“ присъстваха жители на квартала, евродепутатът Андрей Новаков, народният представител Даниела Савеклиева, зам.-областният управител Антоанета Янчева и зам.-кметовете Зорница Кралева, Иво Николов, инж. Емилия Тунева и Христина Шопова.

Натали СТЕФАНОВА