Д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград: В момента тече процедура за отдаване под наем на линиите на градския транспорт

Благоевград.  В момента тече процедура за отдаване под наем на линиите на градския транспорт. Това каза на пресконференция д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. Той уточни, че на 19 февруари е крайният срок за кандидатстване. По думите му това, което е заложено като изисквания са автобусите да са със Сертификат Евро5, което означава, че отговарят на всички изисквания за незамърсяване на атмосферния въздух. „Създават се и няколко нови автобусни линии. Ще има линии всеки ден до парк „Бачиново“. Свързва се директно кв. „Струмско“ с кв. „Еленово“ чрез бул. „Пейо Яворов“ и не на последно място се създава линия през улица „Славянска“, за да може студентите да имат удобен транспорт“, посочи кметът.

Д-р Камбитов коментира, че няма съществено увеличение в броя на служителите в администрацията, както и че заплатите на ръководния екип на администрацията няма да бъдат променяни. Той посочи, че ще бъдат повишени заплатите на хората с по-ниски такива, както и на кметовете на селата.

Кметът на Община Благоевград подчерта, че е направил вече една неофициална среща с кандидатите за стопанисване на ски-писта „Картала“, като те са посочили, че имат сериозни инвестиционни намерения. По думите му те също са на мнение, че не бива да има никакви презастрояване в района на пистата, а трябва да има добра свързваща инфраструктура с областния център Благоевград, тъй като само за 20 минути може да се стигне до града. Д-р Камбитов заяви, че предстои представяне на инвеститорите пред благоевградската общественост, както и че се очаква пистата да бъде пусната в експлоатация.

Натали СТЕФАНОВА