Д-р Бойка Радева, БЧК – Петрич: Младежката ни организация е сред най-активните в Област Благоевград

Снимка: БЧК

Петрич. Младежката ни организация е сред най-активните в Област Благоевград. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин д-р Бойка Радева, председател на Български червен кръст – Петрич по повод Денят на доброволеца.

По думите ѝ те ежедневно се включват в различни инициативи, организират и свои такива. „Така например съвсем на скоро е бил организиран благотворителен базар в училище „Никола Вапцаров“ под надслов „Прочети и замени“. След това по повод 1 декември Световния ден за борба с ХИВ и СПИН окичваха с червени лентички и разказваха за заболяването на жителите и гостите на Петрич“, каза още председателят на организацията в Петрич.

Д-р Бойка Радев допълни, че междувременно младите доброволци са изнасяли и беседи в училищата в общината. „Същите се включиха и в три дневна кампания за набиране на хранителни продукти, организирана от голяма търговска верига, в помощ на нуждаещи се под надслов „Купи и дари“. Друга от инициативите на младежите беше в помощ на приюта на отец Иван в Нови хан, по време на която се събра голямо количество дрехи, които предстои да бъдат предадени“, отбеляза тя.

Председателят на Български червен кръст – Петрич посочи, че по повод Световния ден на доброволеца, който отбелязваме днес, младежите ще посетят различни училища, където ще разкажат на своите връстници за дейността, която извършват, но и защо е необходимо да има повече доброволци. „Особено щастлива съм, че имаме такива млади и активни хора в Петрич“, подчерта д-р Радева.

Ливия НИНОВА