Д-р Бойка Радева, Български червен кръст – Петрич: Доброволчеството е единственото нещо, което продължава да се развива, тъй като е с незатихващи функции

Снимка: Pixabay.com

Петрич. Доброволчеството е акт на съпричастност, съществуващ от стотици години. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин д-р Бойка Радева, председател на Български червен кръст – Петрич по повод Световния ден на доброволеца.

По думите ѝ за членовете и симпатизантите на червенокръстката организация доброволчеството е нещо, което е изключително важно. „Хубаво е повече хора да се включат в тази инициатива, защото дори малката помощ, която се оказва на другите е значима. Имайте предвид, че има семейства и отделни индивиди, за които това е изключително важно“, каза още председателят на България червен кръст – Петрич.

Д-р Бойка Радева коментира, че доброволчеството е единственото нещо, което продължава да се развива, тъй като е с незатихващи функции. „Всички други неща, които се правят кампанийно са с временен ефект, докато доброволчеството си остава постоянно като основен приоритет на Червения кръст“, подчерта д-р Радева.

Ливия НИНОВА