Д-р Валентин Точков: Около 55 деца със симптоми на грип или остри респираторни заболявания преминават през Детското отделение във Велико Търново на ден

Велико Търново. Средно между 50 и 55 деца преминават на ден през Детското отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в старата столица. Капацитетът на болничната структура е увеличен с 20 легла и към момента е за над 50 малчугани, поясни за Радио „Фокус“ – Велико Търново началникът на отделението д-р Валентин Точков. Той увери, че специалистите имат готовност да приемат и обслужат и повече деца, ако това се наложи. Осигурени са и необходимите медикаменти.

„Създали сме добра организация на работата си, за да няма пропуски. Мога на този етап да уверя жителите на региона, че нещата вървят спокойно, въпреки обявената епидемиологична обстановка. Никой не трябва да има притеснение, че при нужда детето му няма да бъде обслужено“, допълни д-р Точков.

Той уточни и, че в отделението има потвърдени 17 случая на грип, като болните са изолирани, за да се ограничи разпространението.  Останалите заболели са със симптоми на остри респираторни инфекции.

Луиза ТРАНЧЕВА