Д-р Владимир Владимиров, кмет на Община Кула: 7 млн.лв. са средствата за ремонтиране на две пътни отсечки в Община Кула

 

Д-р Владимир Владимиров, кмет на Община Кула, в интервю за предаването „Чудесата на Северозапада“ на Радио „Фокус“

Радио „Фокус“: Извършвате ли ремонти през летния сезон в Кула?

Д-р Владимир Владимиров: Поставяме паметна плоча на Йордан Гешев – един от най-добрите акварелисти в страната,. Йордан Гешев е роден на 21.01.1907г.  в село Чичил и е живял известно време в Кула. Завършва декорация в Художествената академия при проф. Харалампи Тачев. Работи предимно в областта на акварелния пейзаж и създава забележителни произведения – над 1500 са творбите му. Голяма част от творчеството му заемат пейзажи от Рила, Пирин и Стара планина. Урежда 22 самостоятелни изложби в София и страната.  Участва в общи, колективни и окръжни изложби. Урежда 22 самостоятелни изложби в София и страната. Почива на 22 септември 1973 г. в София. Плочата, която ще бъде поставена в Кула е  по проект на друг известен кулчанин  – проф. Пламен Вълчев от Художествената академия.

Радио „Фокус“ – Видин: Ще асфалтирате ли през лятото улици в Кула?

Д-р Владимир Владимиров: Почти са финализирани обществените поръчки за асфалтиране на улици в град Кула и се надявам до 2 седмици да започне тяхната рехабилитация. Три са улиците, които ще се асфалтират в град Кула. Подписан е договора за обновяване на автогарата в Кула. Ще се изгради отопляема чакалня, със съответните санитарни възли.Целта е през зимата хората, пътуващи с автобус, да има къде да го изчакат на топло.

Радио „Фокус“: Започнахте ли подготовката за Кулския панаир?

Д-р Владимир Владимиров:  Тепърва се работи по подготовката на  панаирния комплекс в Кула.През тази година ще се проведе  102-то издание на Кулския панаир. Възникнал е преди век като стопанско изложение. Хора от района докарвали с волски коли жито, царевица, плодове, а хора от Сърбия идвали да погледат продукцията им. Той не е прекъсван и за една година. За панаира общината е подготвила специална програма. Предвидени са концерти, а в дните на панаира се чества и денят на Кула – 19 август. На този ден през 1919 г. Кула е обявен за град . През последните години панаирният комплекс в гр.Кула е обновен  с държавни средства.

Радио „Фокус“: Предвидени ли са средства за рехабилитация на общинската пътна мрежа?

Д-р Владимир Владимиров: Пред финал са и обществените поръчки за асфалтиране на пътищата за селата Старопатица и Цар Петрово. Тези пътни отсечки не са ремонтирани много отдавна, а пътят за Цар Петрово ев много лошо състояние. Изпълнението на дейностите ще започне в края на м.юли и началото на август. Ремонтите на улиците са на сума от 180 000 лв. , ремонтът на автоспирката е за около 70 000 лв.  19 км е дължината на пътните отсечки, които ще бъдат ремонтирани за близо 7 млн. лв. по европейска програма.

Анна ЛОЗАНОВА