Д-р Вяра Церовска, кмет на Перник: Европейските програми достигат до всеки човек от най-големите градове до най-малките села

Европейските програми достигат до всеки човек от най-големите градове до най-малките села. Това каза за предаването „Перничани – потомците на Кракра“ на Радио „Фокус“ кметът на община Перник д-р Вяра Церовска, която проведе среща с българските евродепутати от ПП ГЕРБ в Брюксел. „Европейските средства за България ще достигнат 18,5 млрд. през новия програмен период – допълнителните 4,5 млрд. ще изравнят качеството на живот у нас с това в другите европейски държави“, каза кметът. По думите ѝ няма българин, който да е пътувал до друга държава и да не се е възхитил на реда, улиците, чистотата, транспорта, сградите, образованието или здравеопазването. „Но ние също сме европейци и да имаме всичко това зависи от нас самите. Лесно е да се качиш на самолета и да си тръгнеш от България – трудното е да останеш тук и да се бориш, да направиш тези крачки. На 26 май ще изберем пътя на България – това зависи от всеки от нас“, коментира Вяра Церовска. Според нея европейското семейство гледа на българите като равни и България има нужда от помощта на всички европейски народи, изградили своята демокрация.
Кметът на община Перник д-р Вяра Церовска бе на посещение в Брюксел заедно с директори на общински детски градини и журналисти от Перник по поканата на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев.
Росица АНГЕЛОВА