Д-р Даниела Дариткова, ГЕРБ: Важно е приемането на законодателни мерки, целящи опазване на здравето на гражданите чрез ограничаване на шума

Важно е приемането на законодателни мерки, целящи опазване на здравето на гражданите чрез ограничаване на шума. Това каза председателят на Здравна комисия и депутат от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по време на обсъждането на промените в Закона за защита от шума в околната среда, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Бих искала да поздравя вносителите на законопроекта и Министерството на здравеопазването, което с колаборация с вицепремиера Валери Симеонов успя да подготви текстове, които гарантират въздействие върху един от модифицируемите фактори на риска за човешкото здраве, защото въздействайки на тези фактори, ние може да подобрим показателите на общественото здраве“, каза д-р Дариткова.
Тя посочи, че с общи усилия, въпреки заявените предложения, някои мнения, депутатите ще могат да намерят необходимата законодателна форма, за да облелкчат това добро намерение в една добра законодателна норма, която да позволи прилагането на мерките, гарантиращи опазването на здравето на хората.
Деница КИТАНОВА