Д-р Емил Кабаиванов, кмет на Карлово: Oбразованието, жаждата за свобода и християнската вяра са родили такива герои като Христо Ботев

Oбразованието, жаждата за свобода и вярата в християнските добродетели са довела до възможността да се родят и възпитат такива герои като Христо Ботев. Това коментира в интервю за Радио „Фокус“ д-р Емил Кабаиванов кмет на Община Карлово по повод 2 юни – Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
„Aко ние се откажем от тази битка да изградим млади родолюбци, ако се откажем от битката да пазим живи идеите на Левски, на Ботев и на плеядата възрожденци, които дадоха живота си за Освобождението на България, тогава мисля, че не е нашият живот това, което оставяме зад нас, а след нас той се губи. Битката ще я водим по правилата ежедневно, без да гледаме дали е празник или делник и без да щадим сили и енергия. Само тогава можем да успеем да се съхраним като нация, народ и да пренесем добродетелите на българина, на постиженията му в историята на Европа и на света за следващите поколения“, коментира д-р Емил Кабаиванов. Той каза още, че 2 юни е ден с трайно място в нашата история и ден, в който и малки, и големи трябва да си спомнят за хората, които са направили възможно възстановяването на Третата българска държава.