Д-р Емил Тончев, ГЕРБ: Всички възрастни хора от община Разлог, заявили желание за притивогрипни ваксини, са получили такива

Снимка: ГЕРБ

Благоевград. В Бюджет 2020 година ясно е поставен акцент върху профилактиката и промоцията на здравето. Това каза на пресконференция народният представител от ПП ГЕРБ – Благоевград д-р Емил Тончев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин.

Той отбеляза, че са предвидени повече средства за майчино и детско здравеопазване, както и за програми, насочени към ранна диагностика на онкологични заболявания. „Ще се заделят и повече средства за безплатни прогивогрипни ваксини. В навечерието сме на месец януари, когато ни очаква епидемия от това сериозно заболяване. До сега обхвата бе за лица над 65 години, които са с доказани хронични заболявания. Тенденцията е ваксинирането да придобие по-голяма масовост“, посочи д-р Тончев.

Народният представител коментира, че всички възрастни хора от община Разлог, заявили желание за притивогрипни ваксини, са получили такива. Д-р Тончев отбеляза, че със свои средства също е закупил ваксини, които е дарил на пенсионери от пенсионерските клубове, регистрирани в Разлог.

Ливия НИНОВА