Д-р Кристиян Кирилов, ръководител: Основният двигател в работата на доброволните формирования трябва да е доброто им взаимодействие с останалите институции  

Велико Търново. Призът, който доброволното формирование в Свищов получи, е еднозначна оценка за добрата работа на служителите. Те бяха отличени на церемонията „Пожарникар на годината“ за доброволци номер едно на България, припомни за Радио „Фокус“ – Велико Търново д-р Кристиян Кирилов, ръководител и председател на ОбС-Свищов. Като основна успешна практика той посочи съвместното сътрудничество с регионалната и районната пожарни служби – тези във Велико Търново и Свищов. „За изминалата година сме реагирали в 79 ситуации, като 40 от тях са с участието на пожарен автомобил. Мисля, че ние даваме един добър пример за това как доброволното формирование, заедно с противопожарната служба, могат да си взаимодействат в трудни ситуации и как това помага на всички жители на общината да водят по-спокоен начин на живот“, посочи още д-р Кирилов.

В момента в доброволното формирование членуват 29 доброволци. По думите на ръководителя наградата ще е стимул за подобряване ефикасността на структурата.

Луиза ТРАНЧЕВА