Евродепутатът Владимир Уручев и кметът на Смолян Мелемов подариха Коледен празник за 400 деца със СОП,  приемни семейства и техни приятели

Снимка: Община Смолян

За осма поредна година евродепутатът Владимир Уручев и кметът Николай Мелемов подариха Коледен празник за 400  дечица със специални образователни потребности, деца от приемни семейства и техни приятели. Това съобщиха от песцентъра на Община Смолян. Освен лакомства за малчуганите, раздадени от дядо Коледа и Снежанка,  бе излъчен и спектакъла „Сливи за смет” на Центъра за изкуства „Родопите”. Уникалната постановка, която предизвика детските усмивки е гостувала в над 15 държави по целия свят. Празникът, който се проведе в театъра, откри началникът на РУО –Смолян Мария Семерджиева. Тя отбеляза, че той се провежда за осма поредна година и се утвърди като традиция за децата.

„ Отново в навечерието на Рождество Христово и Нова година сме заедно. За мен, като кмет, това е един от най-приятните моменти да съм с вас и да ви подарим един хубав празник. За нас е най-важно да видим вашите усмивки и да бъдете щастливи. Желая ви весели празници и много подаръци. Бъдете живи, здрави, любопитни и се радвайте на живота”, посочи в поздрава си към малчуганите  Мелемов.

„Изключително се радвам, че за пореден път мога да бъда част от тази осемгодишна традиция на която да се съберат на едно място най-хубавата част от нас-децата. Поводът е да отпразнуваме един от най-светлите празници Коледа и настъпващата Нова година. Нека вашите усмивки да озарят тази зала, а дядо Коледа да ви донесе подарък, който да ви напомня за този празник. Нека да вярваме в топлината и добротата, която в тези дни я има и да я разпространим през цялата година”, каза в поздрава си към малките палавници  Уручев.

На тържеството поздрави децата и командирът на 101 Алпийски полк полковник Димитър Кацаров.

Празникът уважи и директорът на РДСП – Смолян Петя Пампорова.