Евродепутатът Петър Курумбашев: Мачът се играе до последната минута – ще следим внимателно дали пакет „Мобилност“ ще се разглежда в транспортната комисия

Мачът се играе до последната минута – ще следим внимателно дали пакет „Мобилност“ ще се разглежда в транспортната комисия. Това каза за Агенция „Фокус“ евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Петър Курумбашев във връзка с решението на председателя на ЕП Антонио Таяни да оттегли за гласуване пакет „Мобилност“. „Ще искаме въпреки че няма вот да има дебат, защото трябва да кажем какво мислим за този пакет за „Мобилност“ и трябва да изразим подкрепа за решението на г-н Таяни, който предотврати много кризисна ситуация по един пакет, който раздели не само ЕП“, заяви Курумбашев. Той поясни, че решението на председателят на Европейския парламент е в съответствие с постъпило искане на недопустимост на пакета от страна на евродепутати. „Това не се е случило под натиска на Бойко Борисов или под натиска, че е имало някакви разговори с него. Просто той е длъжен по правилник, когато 38 членове на ЕП от 187 поискат такова искане за недопустимост, да го обяви“, посочи Курумбашев.
По думите му, въпреки че пакетът е оттеглен за гласуване е добре българските превозвачи, които се готвеха за протест, да отидат в Страсбург, за да покажат присъствие и да изразят мнението си по пакета. Мачът се играе до последната минута. Нещо сега се случи в 80-ата минута, но има още три седмици. Ще следим внимателно дали тази тема ще се разглежда в транспортна комисия. така че е много добре да има тяхно присъствие и изразяване на тяхното мнение, коментира още той.