Еврокомисарят Мария Габриел:Днес повече от всякога висококачествено образование означава да подготвим младите хора за живот и развитие в света на цифровите технологии

Днес повече от всякога висококачествено образование означава да подготвим младите хора за живот и развитие в света на цифровите технологии. Това каза еврокомисарят Мария Габриел на откриването на конференция по е-образование, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Много силно послание изпраща новата Европейска комисия (ЕК). Образованието, уменията, научните изследвания, иновациите ще бъдат може би за първи път толкова високо в европейският дневен ред. Разбира се, това не трябва веднага удовлетворени“, каза още тя.
„Предстои предизвикателство – да го изпълним със съдържание, нови резултати и с нови още по-иновативни отговори на предизвикателства. Всички знаем колко е важно качественото образование, което да позволява на всеки един да реализира своя потенциал като личност, като професионалист. Това е наистина едно от най-важните неща за успеха на европейското общество. Но днес се намираме в епоха на бърз технологичен преход. Затова всички знаем колко важно е все още усилено да работим за да може образователните системи да продължават да, се адаптира към новите реалности“, допълни още Мария Габриел.
Теодора ПАТРОНОВА