Европейски избори 2019: Над 400 служители на ОДМВР Монтана, Зонално жандармерийско управление Монтана и ГД „Гранична полиция”ще охраняват реда в изборните секции 

Над 400 служители на ОДМВР Монтана, Зонално жандармерийско управление Монтана, ГД „Гранична полиция”, РДПБЗН Монтана и базата на ГДНП в Берковица ще охраняват реда и изборните секции  по време на вота в областта. Това съобщиха от ОДМВР – Монтана.  Органите на реда са поели охраната на секциите на 25 май и приключват работата си след обявяване края на изборния ден и транспортирането и предаването на изборните книжа в РИК и ЦИК.
В изборните помещения няма да бъдат допускани хора, носещи оръжие или други опасни за живота и здравето предмети.
В група „Български документи за самоличност“ е създадена е организация за своевременно издаване на лични карти за гласуване в деня на вота, за да могат гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас. Мерки за своевременно обслужване на гражданите на Европейския съюз и издаване на удостоверения за пребиваване на територията на Република България във връзка с изборите за членове на Европейския парламент са предприети и в звено „Миграция“.
Работни групи във всяко от районните управления ще реагират на място при получаване на всякакъв сигнал, отнасящ се до изборния ден.