Европейски рокери подпомагат болници, социални институции и услуги във Велико Търново

Велико Търново. Работна среща с временния кмет на Община Велико Търново Снежана – Данева – Иванова проведоха представители на Асоциация на европейски рокери „Евро байкъср“, базирана в Германия и представлявана от Д-р Херман Мюнцел. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация. Визитата се осъществи по инициатива и с активното партньорството на Петър Стефанов и „Бългрско чопър общество“.

Любители на мотоциклетите от Германия и други страни в Европа, обединени в Асоциация през 2003-та година, посетиха града. Тук те ще реализират благородната си кауза – да подпомогнат с дарения болници, социални институции и услуги. Водени от хуманни съображения, те са решили да обединят страстта си към мотоциклетите и пътешествията с мисията да помагат на хора и структури, които изпитват необходимост от подкрепа.

Членовете на Асоциацията поддържат контакти с над 1200 европейски болници.

По време на срещата Снежана Данева – Иванова запозна гостите с конкретните необходимости от медицинска техника и оборудване в здравните заведение в старата столица.

Представителите на Асоциацията поеха ангажимент през месец май 2020-та година във Велико Търново да пристигнат 5 ТИР-а с медицинска техника и оборудване. Дарителите заявиха волята и намерението си да заплатят и транспортните разходи до България. Идеята им е тези техни жестове да станат постоянни и да подпомогнат във времето на колкото може повече институции и хора.

След срещата гостите посетиха Център за психично здраве – Велико Търново. Разговаряха с управителя, след което разгледаха отделенията и Дневният център.

Гостите имаха възможност да посетят и някой от емблематичните забележителности на Духовната и Историческа столица на България – град Велико Търново и изразиха задоволството и очарованието си от излъчването и атмосферата на града.