Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен организира творческа работилница „Лято в библиотеката”

снимка: pixabay.com

За поредна година Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен организира творческа работилница „Лято в библиотеката”, това съобщиха от културната институция. По традиция Лятната работилница се провежда през месец юли. Тази година инициативата  стартира на 1 юли и ще продължи до 31 юли 2019г. включително. В нея могат да се включат деца на възраст от 7 до 10г. – читатели на библиотеката.

В рамките на програмата, всеки ден от 9.00 до 10.30 ч., ще се провежда забавен „час по четене”, в който ще се четат откъси от книги на популярни и обичани български и чужди детски автори, а от 10.30 ч. до 12.00 ч., децата могат да се включат в тематично занимание по избор.

В организираните тематични занимания, чрез интересни презентации, разкази, беседи, филми и образователни игри, децата ще научат любопитни факти за историята на библиотеките и книгите, за чудесата на света, за човешкото тяло, космоса, за растителния и животинския свят , за динозаврите, за природните феномени на България, за модата,  приятелството и др. И тази година не са пропуснати любопитни за децата теми теми като: „Чудеса и вълшебства, феи и магьосници“, „Рицарите – герои на честта и благородството”, „Всички пирати на борда”, „Историята на оригами”, забавната образователна игра „Болница за мечета”, часовете по програмиране с робота Финч с героите от филма „Замръзналото кралство” и др.

Включени са и занимания за запознаване с театралното изкуство, с историята и изработването на театрални кукли, с професията на актьора и режисьора. Децата сами ще изработят театрални кукли и ще участват с тях в малки театрални представления.

В предвидените в програмата практически занимания децата ще рисуват, апликират, моделират; ще създават литературни текстове, ще усвоят и редица практически умения за изработване на оригами, маски, амулети, книгоразделители и картичким и др,

По традиция лятната творческа работилница ще приключи със специално тържество – „Парад на талантите”.